Mesimvrini S.A.

«Ρουβίκωνας»: Επίθεση με μπογιές στην οικία του Αμερικανού πρέσβη.

Οκτώ προσαγωγές από την Αστυνομία

Η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές που σημειώθηκε στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, στους Αμπελόκηπους, τα ξημερώματα.

Σε ανάρτησή του σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, το οποίο συνοδεύεται και από βίντεο της επίθεσης, ο «Ρουβίκωνας» καταφέρεται εναντίον της αμερικάνικης πρεσβείας εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το χρονικό της επίθεσηςΗ επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα. Ομάδα δέκα ατόμων, που επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα, προσέγγισαν το σπίτι του πρέσβη των ΗΠΑ στους Αμπελόκηπους, πέταξαν μπογιές στην περίφραξη της οικίας και καπνογόνο και στη συνέχεια διέφυγαν.

Η Αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές.

Πάιατ: Παιδαριώδης βανδαλισμός

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κάνει λόγο για «παιδαριώδη βανδαλισμό» και σημειώνει πως η καταστροφή ιδιοκτησίας δεν συνιστά ειρηνική διαμαρτυρία.

«Καλημέρα, ξύπνησα το πρωί με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία» γράφει στην ανάρτησή του.

Πηγή  naftemporiki.gr