Mesimvrini S.A.

Ξεκινά μέσα στον Οκτώβριο η διαιτησία μεταξύ του Δημοσίου και της Ελληνικός Χρυσός.

Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία της διαιτησίας μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Ελληνικός Χρυσός. Η διορία για διορισμό του δικηγόρου που θα συμμετάσχει στη διαιτησία από την πλευρά της εταιρείας λήγει στις 15/10/2017 και κατόπιν εντός 15νθημέρου αναμένεται να οριστεί από τις δύο πλευρές (Δημόσιο και εταιρεία) ο πρόεδρος για να ξεκινήσει η διαδικασία. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται και από τις δύο πλευρές, στόχος είναι να υπάρξει εγρήγορση και εντός των επόμενων ημερών να οριστικοποιηθούν οι δικηγόροι εκπρόσωποι και να ξεκινήσει η υπόθεση. Όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία με βάση την ατζέντα της διαιτησίας που έχει γνωστοποιηθεί εκατέρωθεν, η διαδικασία προβλέπεται να είναι βατή.

Να σημειωθεί πως το θέμα έναρξης της διαιτησίας συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια συνάντησης που έγινε χθες μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη και του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικός Χρυσός Εντουάρντο Μούρα και Δημήτρη Δημητριάδη. Όπως σημειώνεται από την πλευρά της κυβέρνησης, ο κ. Σταθάκης χαιρέτισε την ανακοίνωση της εταιρείας για τη συνέχιση της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα, καθώς και την επίσημη έναρξη της διαδικασίας της διαιτησίας και επιβεβαίωσε πως πρόθεση και των δύο μερών είναι η διαιτησία να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό. Τόσο το ΥΠΕΝ όσο και η Ελληνικός Χρυσός θα συνεχίσουν τον εποικοδομητικό διάλογό τους. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, μιας και οι ημερομηνίες τρέχουν, επισημάνθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά της εταιρείας η προσδοκία για την επίτευξη αποτελεσμάτων σε εύλογο χρονικό διάστημα, όπως είχε διατυπωθεί και από την Eldorado Gold στην ανακοίνωση έναρξης του διαλόγου με την ελληνική κυβέρνηση. Παρ’ όλο που δεν υπάρχει σαφής χρονικός προσδιορισμός του διαλόγου, ο Οκτώβρης θεωρείται πως είναι καταλυτικός μήνας για την πορεία του και συνεπώς και για την ευόδωση των επιχειρηματικών σχεδίων της καναδικής πολυεθνικής στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, η συνάντηση του προέδρου και country manager της Ελληνικός Χρυσός, Εντουάρτο Μούρα και της ελληνικής κυβέρνησης ήταν η τελευταία, μιας και η εταιρεία αναθέτει από τις 9 Οκτωβρίου στον Χρήστο Μπαλάσκα τη θέση και τα καθήκοντα του κ. Μούρα, ο οποίος θα επιστρέψει στα γραφεία στο Βανκούβερ, αφού ολοκληρωθεί η περίοδος παράδοσης καθηκόντων, έπειτα από πέντε χρόνια θητείας στην ελληνική θυγατρική. Ο κ. Μπαλάσκας μέχρι πρότινος ήταν γενικός διευθυντής της ΕΠΑ Αττικής και όπως τονίζεται έχει εργαστεί για ξένες και ελληνικές εταιρείας φυσικών πόρων, έχοντας εκτενή αντίληψη των προκλήσεων και ευκαιριών που αντιμετωπίζουν οι ξένες εταιρείες στην Ελλάδα. Ο κ. Μπαλάσκας θα είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση της ομάδας της Ελληνικός Χρυσός και θα συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους με σκοπό να συνεχιστεί η ανάπτυξη των εταιρικών έργων στην Ελλάδα.

Πηγή : naftemporiki.gr