Mesimvrini S.A.

Άνοιγμα σχολείων: Επιστροφή στα θρανία με αυστηρά μέτρα για μαθητές δημοτικού και νήπια

Άνοιγμα σχολείων: Επιστροφή στα θρανία με αυστηρά μέτρα για μαθητές δημοτικού και νήπια

«Ασπίδα» με ενισχυμένο περίβλημα από προληπτικά μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού γονέων και κηδεμόνων που συνοδεύουν τους μαθητές αλλά και για την προστασία των εκπαιδευτικών, «υψώνει» η κυβέρνηση στις σχολικές μονάδες προκειμένου να εξασφαλίσει ότι το κουδούνι στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα ξαναχτυπήσει με ασφάλεια αλλά κυρίως οι σχολικές αυτές μονάδες θα παραμείνουν ανοιχτές.

Για να αποτραπεί η επανεμφάνιση της αυξημένης κινητικότητας, η βασικότερη εστία ανησυχίας στις κυβερνητικές συσκέψεις έως και στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου όταν αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας τους, θα προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης.

Επιπρόσθετα θα πραγματοποιούνται ανά ομάδες τμημάτων, όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο, με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών.

Τέλος θα γίνεται χρήση περισσότερων της μίας εισόδου σε όποιες εγκαταστάσεις των σχολικών μονάδων παρέχουν αυτή τη δυνατότητα.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα πρόληψης για τους εκπαιδευτικούς, έχει ήδη δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν διαγνωστική εξέταση.

Η ενημέρωσή των εκπαιδευτικών για το ραντεβού τους στο πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα θα γίνεται με SMS.

Όπως αναφέρεται ρητά το συγκεκριμένο μέτρο είναι εθελοντικό για τους εκπαιδευτικούς και αμιγώς προληπτικής φύσης που θα συμβάλλει όμως στη διαμόρφωση της επιδημιολογικής εικόνας στα σχολεία.

Παράλληλα, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά., και βεβαίως οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.

Το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί πάγια προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Κατόπιν θετικής εισήγησης της επιτροπής των ειδικών, αποφασίστηκε η συνέχιση της δια ζώσης διδασκαλίας στις μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Από την ίδια ημερομηνία συνεχίζονται τα δια ζώσης μαθήματα και στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα σχολεία αυτά καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, όμως δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εκείνη την ημερομηνία.

Όσον αφορά στα γυμνάσια και τα λύκεια, ξεκινούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου και η δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

Όπως έχει γίνει γνωστό εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί συγκεκριμένη μείωση στην ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ Λυκείου.

Πηγή : cnn.gr